انجمن‌های فارس وب

نسخه کامل: وردپرس ، طراحی و بهینه سازی
شما در حال بازدید از بایگانی ارسال های انجمن هستید این نسخه کامل نیست : برای مشاهده نسخه کامل اینجا کلیک کنید
مدتها بود میخواستم درباره بهینه سازی برا موتورهای جستجو یا SEO بنویسم … و اخیرا هم دوستان به این مبحث علاقه مند شدن و سوالاتی داشتند …
من چیزه زیادی از الگوریتم جستجو ، طراحی حرفه ای و ساختار اسناد نمیدونم … مطالبی که میگم فقط تجربیات شخصی و نظرات خودمه … ;)
یکی از عزیزانی که وبلاگ منو دیده بود دوست داشت دلیل اینکه تمام صفحات وبلاگم اعم از مطالب ، نظرات . لینکها کاملا تویه گوگل با عنوان و Permalink درست ذخیره شده چیه ؟!
من تویه این مطلب سعی میکنم همین موضوع رو توضیح بدم و انشالله اگر در آینده بیشتر درباره Search Engine Optimizatin یاد گرفتم این بحثو ادامه میدم ..
دلایل مختلفی باعث میشه صفحات سریعتر ، بهتر و کاملتر ذخیره بشند که اینجا بعضیهاشونو بررسی میکنیم :
> دسترسی ساده مامورین موتورهای جستجو (یا همون Spiderها و Robotها ) به ضفحات و بخشهای مختلف که خودش شامل دو قسمت میشه :
- استاندارد بودن صفحات
- لینکها و آدرسهای مناسب

مهمترین مسئله برای یک موتور جستجو قبل از هر چیز اینه که بتونه یک صفحه رو ببینه ! و البته دیدن از نظر روبوتها دسترسی به محتوای صفحه هست نه گرافیک صفحه !
به دلایلی که من ازشون اطلاع ندارم روبوتها با آدرسهایی مملو از ? و & و = و … مشکل دارند و نمیتونند به راحتی به این صفحات دسترسی داشته باشند. پس اولین مسئله آدرسها تمیز یا اصطلاحا Clean URI هست که وردپرس ( و بعضی سیستمهای دیگه ) این قابلیت رو دارند تا با ترفندهایی مثل استفاده از mod_rewrite آدرسهایی تمیز ارائه بدند .
پس الان روبوتها خیای راحت با پیگیری لینکها میتونند بخشهای مختلف بلاگ منو مرور کنند و آدرسهایی قابل فهم برای ذخیره داشته باشند.
خب حالا باید بتونند خیلی ساده و سریع به محتوای صفحات دسترسی داشته باشند و این بر میگرده به استاندارد بودن صفحه و کدنویسی تمیز ! :)
در واقع روبوتها کد صفحه (source) رو میخونند و دنبال مطالب میگردند !
خودتون یک بار امتحان کنید و ببینید به صورت نظری پیدا کرد مطالب از Source صفحه در سایتهایی که با CSS و یک کد نویسی تمیز کارشدند راحتتره یا سایتهای که کدشون پر از عناصر نمایشی و کدهای Presentation هست ؟!
پس تا اینجا نتیجه گرفتیم سایتهایی که با CSS و کدنویسی تمیز باشند بهتر خونده میشند .
حالا مهمترین مسئله و نکته آخر و به قول معروف فوت کوزه گری میمونه : استاندارد بودن صفحه !
بله ! من خودم به یاد گرفتن و اجرای استانداردها علاقه مندم و سعی میکنم یاد بگیرم …
طی بحثهایی که به حال با دوستان تویه سایتها و انجمنها مختلف بوده خیلیها استانداردها جدی نمیگرند ، تجملی میدونند یا به شدت مخالفت میکنند ولی برای همین موارد هست که در نهایت به استانداردهای وب میرسند ! نمیشه ازش فرار کرد پس بهتره سعی کنیم سریعتر یاد بگیریم و ازش استفاده کنیم ! ;)
بر میگردیم به بحث خودمون علتش خیلی ساده هست …
موتورهای جستجو و روبوتها محتوای صفحات رو بر اساس استانداردهای W3C برای کدنویسی صفحات وب (HTML و XHTML ) به ترتیب اهمیت دسته بندی میکنند و این کار رو با کدهایی که استفاده میکنیم انجام میدهند .
خیلی ها متاسفانه فکر میکنند طراحی استاندارد حذف کامل Table از صفحه و استفاده از CSS هست و به غلط اسمشو میزارند Div + CSS !که این طرز فکر کاملا غلطه !
چون این طراحان فکر میکنند برای کدنویسی DIV و SPAN کافیه (یا حتی فقط اینها وجود داره !!! ) و با کمی تخفیف بعضی ها از p و h1-6 استفاده میکنند !
و متاسفانه خیلی از عناصر مثل ul وol و cite و adress و strong و … بی استفاده میمونند .
برای درک ساده تر براتون مثالی میزنم .
شما صفحه ای دارید که توش یک مقاله نوشته شده .
در ساده ترین حالت شما برای این مقاله یک عنوان ، یک متن و توضیحاتی در پایان برای منابع یا نا نویسنده دارید.
برای طراحی این صفحه یک راه میتونه این باشه که شما تویه CSS کلاسهایی برای عنوان (اندازه فونت بزرگتر و شاید رنگ متفاوت ) ، متن مقاله ( اندازه معمولی با رنگی خوانا) و توضیحات ( احتمالا به صورت مایل و کمرنگتر و کوچکتر) تعریف کنید و این کلاسها رو با استفاده از Span به این عناصر اعمال کنید . ولی میتونید مطمعن باشید که این صفحه خیلی خوب برای جستجو نتیجه ای نمیده !
و راهی که من پیشنهاد میکنم و نسبتا بهتره :
برای عنوان میتونید از Heading استفاده کنید و برای متن از پاراگراف (p) و برای توضیحات از cite استفاده کنید.
در این صورت مقاله با عنوان درست و متنی کامل و توضیحاتی دقیق ذخیره میشه . به همین راحتی ! ;)
و البته قطعا این همه روشهای بهینه سازی نیست …
منتظر مطالب بعدی به صورت توضیحی درباره بهینه سازی باشید….

منبع: [ جهت مشاهده لينك عضو شويد ! ]
مرجع آدرس ها