انجمن‌های فارس وب

نسخه کامل: كدام زبان را برای برنامه نویسی وب انتخاب كنم؟ ASP.NET یا PHP ؟
شما در حال بازدید از بایگانی ارسال های انجمن هستید این نسخه کامل نیست : برای مشاهده نسخه کامل اینجا کلیک کنید
سلام خدمت دوست عزيز آقاي Bonyanalam

دوست گل حتما نظرت رو بگو ، حتما برام مهم هست كه به خاطر تجربه شما از شما كمك خواستم.
نميخواستم براي اين سوال يه مبحث جديد باز كنم . از اونجايي كه نتونستم پيام بدم اين كار رو كردم.
آقاي Bonyanalam ، من طراحي وب سايت رو دوست دارم و خودم سعي كردم كه به كمك شما و وب سايت خوبتون PHP رو تا حدي كه يه وب سايت رو طراحي و كد نويسي كنم رو ياد گرفتم . (جا داره از مديريت خوب شما و جواب دادن به سوالات تشكر كنمآرهمحبوبخوشحال).
حالا تو جايي كه مشغول هستم ، طرف خودش كار طراحي وب سايت با ASP.NET انجام ميده . به من هم گفته كه برو يادش بگير تا وب سايت ها رو به خودت بدم طراحي و كد نيسي كن .

حالا ميخواستم منو راهنمايي كنيد كه در حال حاضر و در ايران ، براي طراحي وب سايت PHP بهتر هست و استقبال ميشه يا ASP.NET
من ASP.NET هيچي بلد نيستم و اطلاعاتي در موردش ندارم . به نظر شما من ASP.NET رو برم دنبالش و به كمك شما و وب سايت اونو كم كم و در پروژه هاي عملي ياد بگيرم و ازش استفاده كنم و آينده خوبي هم داره يا نه
يا اينكه من طرف رو متقاعد بكنم كه من PHP كار ميكنم و قدرت كار PHP بهتر از ASP.NET هست .
طرف ميگه كه قدرت مانور در ASP.NET بالاست و همچنين كد نويسي و محبوبت آن راحت تر و بيشتر هست.

لطفا راهنمايي كنيد . ميدونم كه شما خيلي اطلاعات برنامه نويسي بالايي دارد .
دعا ميكنم هميشه موفق تر از ديروز باشيد.
منتظر جواب شما هستم.
لبخند
ممنون از لطفتون. بهتره مخاطب شما تمامی اعضا باشن تا یك عضو خاص؛ برای انعكاس موضوعات خصوصی می‌تونین از فرم تماس با ما به آدرس [ جهت مشاهده لينك عضو شويد ! ] استفاده كنید. من به عنوان یكی از اعضا انجمن‌های فارس‌وب این موضوع رو تحلیل می‌كنم تا برای همه كسانی كه این مبحث براشون سواله مشورتی كوچك و دائمی باشه.

معمولاً وقتی این موضوع پیش میاد طرفین برنامه‌نویس با تعصب رفتار می‌كنن؛ خوشبختانه بنده تعصب خاصی ندارم چون سازنده‌ی هیچ كدوم از این زبان‌ها من نیستم! بنده قبل از شروع برنامه‌نویسی طراح وب بودم و برنامه نویسی تحت وب رو تحت تاثیر استادم با ASP شروع كردم. بعد از چند ماه همزمان اسكریپت‌های PHP رو هم بررسی و در مواقع لزوم استفاده می‌كردم. با عرضه‌ی سیستم‌های مدیریت محتوای نوشته شده به زبان PHP درگیر تحلیل این برنامه‌ها شدم تا مهارت عمومی برنامه‌نویسی خودم رو تقویت و پروژه‌های كوچك رو راه‌اندازی كنم و به مرور یادگیری ASP رو در مقطع مقدماتی رها كردم و به طور جدی PHP رو پیگیری كردم.

شما هم می‌بایست خودتون تصمیم بگیرید و نظر هیچكس نباید برای آینده‌ی برنامه نویسی شما تعیین كننده باشه (حتی اگه استاد شما مسلط به ASP باشه!)؛ فاكتورهای تعیین كننده جنس علاقه و هدف خودتونه و بعد مقایسه‌ی مزیت‌ها و ضعفهای خاص این دو برنامه. اگه به مقدمه‌ای كه عرض كردم نگاه كنید، می‌بینید كه دلیل اصلی كوچ من از ASP به PHP فراگیر بودن كد‌ها و برنامه‌های از قبل نوشته شده به زبان PHP بوده كه منبع باز (Open source) و رایگان بودن این زبان مسبب فراوانی برنامه‌های آماده‌ی این زبان بوده. البته برنامه‌های آماده رایگان با زبان ASP هم موجوده؛ اما نه به اندازه‌ی PHP.

اگه بخوام مثالی ملموس برای تفاوت این دو بزنم باید بگم كه (ASP (.NET مثل یك ساختمان پیش‌ساخته قدرتمند هستش كه نقشه‌ی ساختمان، موقعیت اتاق‌ها، محدوده‌ی حیاط و پاركینگ، محل استقرار وسایل منزل رو معین می‌كنید، اما PHP هیچ بخش پیش ساخته‌ای در اختیارتون نمی‌ذاره و تنها چیزی كه نصیب شما می‌شه یك زمین جهت احداث ساختمان هستش كه علاوه بر نقشه‌ی ساختمان؛ جنس تك‌تك آجرها، نوع مصالح و حتی مسئولیت ساخت وسایل منزل هم با شماست كه قدرت و استحكام ساختمان به قدرت برنامه نویسی شما بستگی داره. این به این معنی هستش كه ASP.Net در حقیقت تنها یك زبان نیست؛ بلكه بستری هستش كه نیاز اهداف شما رو برآورده می‌كنه و تفاوت اساسی PHP و ASP.NET هم همینه.

البته همونطور كه در NET. كتابخانه‌های آماده برای ایجاد برنامه‌ی مورد نظر وجود داره، در PHP هم میلیاردها كتابخانه در قالب كلاس (Class) توسط برنامه نویسای مختلف نوشته شده؛ حتی ساختمان‌های آماده‌ی زیادی هم برای PHP موجوده كه تغییر دلخواه اونها تحت قوانین منسوب میسر هستش.

در صورتی كه انتخاب شما PHP هستش و هدف شما طراحی و برنامه‌نویسی وب به صورت انفرادی؛ و نه در قالب گروه‌های طراحی، می‌بایست به كدنویسی CSS، HTML مسلط و تا حدی با زبان جاوااسكریپت و نرم‌افزارهای گرافیكی مرتبط مانند فتوشاپ آشنا باشید؛ در غیر این‌صورت NET. با محیط Visual Studio و ابزارهای توكار نیازهای عمومی ظاهری و باطنی صفحه‌ی وب شما رو برآورده می‌كنه. حالا به تفاوت شاخص‌های عمومی این دو برنامه اشاره می‌كنم.

نگارش
اگه شما به زبان‌ C و یا Visual Basic تسلط دارید و یا اگر با پلتفرم جاوا آشنایی دارید؛ سیستم NET. رو انتخاب كنید؛ در محیط NET. شما با چند زبان می‌تونین به هدفتون برسین و این قدرت مانور شما رو افزایش می‌ده و دست شما برای انجام پروژه باز تره.نگارش زبان PHP هم تقریباً شبیه به ++C و #C هستش و به طور كلی پیچیدگی‌های زبان‌های مورد استفاده در NET. رو نداره و بسیار ساده هست و برای یادگیری زمان كمتری رو می‌طلبه. البته همونطور كه در مثال ساختمان گفتم همه چیز در برنامه Virtual Studio آماده هست و دانستن زبان‌های مورد استفاده باعث شخصی‌تر كردن برنامه‌تون می‌شه.

هزینه
از نظر هزینه هم برای ما ایرانیها تفاوت خاصی نمی‌كنه، چون ابزار مولد (Virtual Studio) برای ما رایگانه. تنها هاست ویندوز كه لازمه‌ی اجرای برنامه‌های نوشته شده تحت NET. گران‌تر از سرور لینوكس هستش كه معمولاً برنامه‌های نوشته شده با PHP جهت اجرا (علاوه بر ویندوز) در فضاهایی با سیستم عامل لینوكس قرار می‌گیره كه ارزان قیمته.

سرعت اجرای برنامه‌ها
به طور كلی در PHP سرعت اجرای اسكریپت‌ها سریعتره و این «سریعتر» شاید برای ما نا محسوس باشه؛ اما شاخص سرعت به فاكتورهایی مثل تعداد مراجعات به بانك اطلاعاتی، بزرگ و یا كوچك بودن حجم برنامه و نحوه‌ی برنامه نویسی بستگی داره.

امنیت
در ASP. Net امنیت از قبل اجرا شده در صورتی كه در PHP مجری امنیت برنامه خود شما هستید.

وضعیت در ایران
این وضعیت در وحله اول به سفارش مشتری برمی‌گرده و بعد به سلیقه‌ی خود شما. وب‌سایت‌های بزرگ یا دولتی معمولاً از ASP.Net و JSP) Java) استفاده می‌كنن و در وب‌سایت‌های معمول از PHP. اما همونطور كه گفتم شاخص درخواست مشتری هستش و رسیدن به هدف در هر دو یكسانه.

تفاوت چشمگیر دیگه‌ای به ذهنم نمی‌رسه؛ و فكر می‌كنم در باقی قضایا تقریباً یكسان هستند.

در صورتی كه بالشخصه خلاق هستین و به برنامه نویسی علاقه‌دارید و لذت می‌برید؛ چنانچه پتانسیل اجرای گرافیك كامپیوتری در شما وجود داره، PHP رو انتخاب كنید. در صورتی كه به ساخت نرم‌افزارهای تحت ویندوز علاقه دارید؛ در صورتی كه هدف شما انجام پروژه برای مشتری‌هایی با شرایط خاص هستش و مسئولیت شما تنها برنامه نویسی وب هستش و از گرافیك و كدنویسی وب سررشته‌ای ندارید ASP.NET رو انتخاب كنید، چون با این وجود به سهولت كارتون رو پیش می‌برید. البته فاكتور اصلی همونطور كه در اول توضیحات عرض كردم علاقه‌ی شخصی و روحیات خودتونه و برتری یا ضعف عمومی بین این دو زبان برنامه نویسی قدرتمند وجود نداره.

موفق باشید.
من به شخصه در هر دو محیط کار کار کردم اما از اونجایی که من از مدت ها قبل با نرم افزار فلش اشنا بودم متوجه شدم که زبان PHP خیلی می تونه بهم کمک کنه تا بتونم بین این دو ایتم یک ارتباط دو طرفه برقرار کنم. الان هم خیلی از PHP راضی هستم .
ASP.NET به نظر من با این که قدرتمنده اما پیچیدگی داره و با ذوق و سلیقه منی که مبحث گرافیک و طراحی وب رو دوست دارم سازگار نیست .
مرجع آدرس ها