انجمن‌های فارس وب

نسخه کامل: آموزش PreLoader در فلش
شما در حال بازدید از بایگانی ارسال های انجمن هستید این نسخه کامل نیست : برای مشاهده نسخه کامل اینجا کلیک کنید
سلام
اميدوارم سالم و شاداب باشيد.
يكي از رايج ترين تكنيك هاي Flash استفاده از Preloader است كه به بازديد كنندگان نشان مي دهد چه مقدار از فيلم بارگذاري شده است.
در اين آموزش چگ.نگي ساخت يك Preloader  را برايتان شرح مي دهم. اميدوارم به كارتان بيايد. چشمک

مرحله اول : ايجاد كادر Preloader :
د راين مرحله بايد مستطيل هايي ايجاد نماييدكه به تدريج لود شدن فيلم را نمايش دهند.
1.فيلم جديدي را باز كنيد. سه لايه جديد با نام progressbar ، whitespace و outerbox بگذاريد. (لايه progressbar بالاترين لايه و outerbox پايين ترين لايه باشد. )

. در لايه outerbox مستطيلي دراز، باريك و داراي زمينه ترسيم كنيد.
3.در لايه whitespace مستطيلي داراي زمينه سفيد ايجاد كنيد كه كمي باريكتر و كوتاه تر از مستطل اولي باشد. در بخش انتهايي Property inspector  به ارتفاع مستطيل سفيد رنگ در كادر متن H و مختصات نقطه X در كادر متن X توجه كنيد.

در حالي كه مستطيل سفيد رنگ انتخاب شده است با زدن ctrl+F8 ، گزين Convert to Symbol  را بياوريد و آن را به عنوان movie Clip  و با نام whitespace ذخيره نماييد

و در بخش Properties  نام آن را whitespace  بگذاريد
4. در لايه progressbar مستطيلي با رنگ زمينه ي متفاوت ترسيم كنيد . ارتفاع اين مستطيل بايد با مستطيل لايه whitespace يكي باشدو عرض آن 10 پيكسل باشد. آن را دقيقا در مختصات مستطيل whitespace  قرار دهيد و مانند قبل آن را به Movie clip تبديل نماييد و با نام myProgressBar ذخيره نماييد و در Instance Name  در بخش Proerty  نام MyProgressBar را وارد نماييد.

مرحله دوم : ايجاد انيميشن Preloader  :
در اين مرحله انيميشني ايجاد مي كنيم كه در حين بارگذاري فيلم دائماً تكرار شود. من از انيميشن ساده ي نمايش حروف Loading . . . .  استفاده مي كنم.
1. لايه جديدي وارد كرده و نام آن را loading بگذاريد. كلمه ي Loading . . .  را در بالاي كادر Preloader خود بگذاريد (هموني كه در مرحله قبل ساختيم.)
2. در حالي كه حروف انتخاب شده اند از منوي Modify  گزينه يBreak Apart و سپس باز هم از منوي Modify گزينه ي Distribute to Layers را انتخاب كنيد. (حال حروف شما در لايه هاي مختلفي قرار گرفته اند)
3. در لايه ي O ، روي فريم اول كليك نماييد و آن را به فريم 3 بكشيد تا O  زماني نان داده شود كه انيميشن به فريم 3 رسيد. در لايه A روي فريم اول كليك كرده و آن را به فريم 5   بكشيد . مابقي را هم تغيير دهيد تا حروف به ترتيب و پشت سر هم نمايش داده شوند.
4. روي فريم 24 لايه L  كليك كرده و دكمه ي Shift را نگه داريد و روي فريم 24 آخرين لايه كليك نماييد تا تمام فريم هاي 24 تمام لايه ها انتخاب شوند سپس دكمه ي F5 را بزنيد تا يك فريم ايجاد شود.
5. در فريم 24 ام لايه هاي pregressor، whitespace  و outerbox كليك كرده و دكمه ي F6 را بزنيد تا فريم اصلي اضافه شود

مرحله سوم : افزودن كد Action Script
حال بايد كد Action Script آن را بنويسيم تا موقعيت نوار بارگذاري را تنظيم و بررسي كند كه چه مقدار از فريم ها بارگذاري شده اند. عرض نوار نشان دهنده مقدار بارگذاري است و انيميشن  Preloader دائما تكرار مي شود.
براي نوشتن  Action script :
لايه جديدي اضافه كرده و نام آن را actions بگذاريد.
در فريم اول از لايه action كد زير را تايپ نماييد.

xLoc = myProgressBar._x;

در فريم دوم از لايه actions كليد F6 را بزنيد تا يك فريم اصلي ايجاد شود. و كد زير را در آن بنويسيد.

if (_framesloaded >= _totalframes) {
    gotoAndPlay ("Main", 1);
}
fractionLoaded = _framesloaded/_totalframes;
myProgressBar._width = (fractionLoaded*whiteSpace._width) + 2;
myProgressBar._x = xLoc + (fractionLoaded * whiteSpace._width/2) - 5;

در فريم بيست و چهارم لايه actions  با زدن F6 يك فريم اصلي ايجاد كرده . كد زير را در داخل آن قرار دهيد.

gotoAndPlay(2);

حال Preloader  آماده است و بايد آن را به فيلم اصلي اضافه نماييد .
مرحله ي چهارم : ايجاد فيلم اصلي
اكنون بايد Preloader  را در صحنه اي مجزا از فيلم اصلي قرار دهيد.
گزينه ي Scene  را از منوي Choose Window انتخاب كرده و پنل Scene را باز كنيد. روي نام صحنه مورد نظر دابل كليك كرده ( به صورت پيش فرض Scene1 است)  وو عبارت Preloader  را تايپ كنيد
روي دكمه ي add Scene كليك كرده و نام صحنه جديد را Main بگذاريد(توجه داشته باشيد كه صحنه Preloader  بايد روي ساير صحنه ها باشد.)
فيلم اصلي دلخواه خود را ايجاد كنيد.
براي اينكه Preloader مجددا اجرا نشود فيلم شما يا بايد به صورت تكرار حلقه وار باشد و يا در انتها stop شود.

مرجع : كتاب 50 تكنيك سريع در flash

اميدوارم اين آموزش به كارتان بيايد.
موفق باشيد.
خوشحال

{اگر احياناً‌به مشكلي بر خورديد بگوييد تا فايل آن را برايتان ارسال كنم (در فريوم به علت تمام شدن حجم فايل ها نتونستم قرار بدم. ممم) }

اين نوع آموزش ها هيچ وقت كهنه نمي شن ؛ به چنين آموزشي تو انجمن فلش نياز بود چون چه براي بنر ؛ چه هدر و فلش هاي صوتي ؛ پر حجم و ... نياز هستش .

ممنون بابت زحماتتون ؛ زحمات دوستان قطعا" زير ذره بين فروم تازه تاسيس ما هستن و بي جواب نخواهد ماند !
مدير انجمن فلش چند روزي غيبت دارن ؛ اگر بحثي نيمه كاره مونده ما حاضريم !

موفق باشيد .
Preloader ها خیلی جاها به کار می رن و خیلی ها از جمله خود من دوست دارن این تکنیک رو یاد بگیرن. ممنون که این آموزش رو اینجا گذاشتی تا بتونیم ازش استفاده کنیم :)
البته اگر برات مقدور هستش تا اونجایی که می تونی آموزش ها رو همراه با عکس هم بذار اینطوری خیلی آموزشت گویاتر می شه.
ممنون
سلام .
باشه از اين به بعد تا اونجا كه بتونم با عكس آموزش ها رو مي ذارم
ولي يه سوال نمي شه حجم فايل هاي ارسالي رو زياد كنيد به نظرم اگر فايل هاشون رو قرار بدم بهتره چون من خودم هم از اين آموزش ها استفاده كردم فايلهاي همه رو دارم كه در صورتي كه فضا داشته باشم قرار مي دم ولي در حال حاضر ديگه جايي ندارم.

در ضمن بحث نيمه كاره با موضوع Export عكس مونده اگه بتونيد كمك كنيد ممنونتون مي شم.
سلام عزیز. از شما بابت فعالیتتون قدردانی می‌کنم. در مورد فضا حتما مدیر کل یه درخواستتون پاسخ می‌ده و من خودم این موضوع رو در میون میذارم. شما می‌تونین تا اون موقع از فضاهای رایگان هم استفاده کنینلبخند
واقعا دست شما درد نکنه
اینقدر دنبال این پری لودر گشتم که نگو
ممنون واقعا زحمتت را ارج مینهیم
majidcartoon عزیز برای تشکر کردن از دوستان بهتره که از دکمه ی تشکر که زیر هر پست قرار داره استفاده کنی :)
با تشکر از زحماتتون
من متاسفانه نتونستم با دستورالعمل شما درست کنم.همش ارور undefinded property میده
این دستورالعمل برا فلش اکشن 3 هست؟
راستی برای پریلودری که بایت ها رو لود کنه نه فریم ها رو هم اگه ممکنه راهنمایی کنین.
در ضمن این پری لودر رو چطوری میتونیم به یه کلید تو فلش نسبت بدیم؟
من متاسفانه نتونستم با دستورالعمل شما درست کنم.همش ارور undefinded property میده
این دستورالعمل برا فلش اکشن 3 هست؟
راستی برای پریلودری که بایت ها رو لود کنه نه فریم ها رو هم اگه ممکنه راهنمایی کنین.
در ضمن این پری لودر رو چطوری میتونیم به یه کلید تو فلش نسبت بدیم؟
-------------------------------------------------------------------------------------
با سلام مجدد
کسی در رابطه با سوال من که دوباره در بالا آوردم به من کمک نمی کنه؟؟؟؟؟؟؟
مرجع آدرس ها